Digitális nomád pénzkeresési lehetőségek - 2.rész

Ahhoz, hogy pénzt tudj keresni az interneten, nem kell feltétlenül digitális nomádnak lenned, de annál célszerűbb, hogy legyen valamilyen online bevételi forrásod akkor, ha úgy döntesz, nyakadba veszed a világot és egy ideig utazgatni szeretnél. 

Természetesen nem "kötelező" online dolgozni, vállalhatsz akár helyben is munkát, akár szezonális jellegűeket is. Ezt lentebb kicsit boncolgatni fogom még. :)

TIPP: Ha ez a pénzkeresési forma érdekel, akkor ajánlom figyelmedbe @demeterhelga és @frumylens_ TikTok oldalát. ;) 

Az előző részekben beszéltünk a távmunkáról,  egy saját network marketing (MLM) vállalkozás beindításáról és a szabadúszásról is.

Három csoportba szedtem azokat a pénzkereseti lehetőségeket, amelyek biztosítani tudják a megélhetésed az utazásaid során:

Lehetsz:

- alkalmazott 

- szabadúszó

- vállalkozó (vagy alapíthatsz akár céget is)

Ha alkalmazotti munkákat vállalnál, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy egy adott helyen mennyi időt szeretnél eltölteni. Ha hosszabb időre tervezel (mondjuk 3 hónap+), akkor érdemes körülnézned az álláskereső portálokon, munkaközvetítőknél vagy akár bizonyos, külföldi munkavállalás céljából létrejött Facebook csoportokban. Ez esetben az utóbbit kifejezetten ajánlom, mert még akkor is rengeteg hasznos információhoz juthatsz, hogyha egyébként Neked való munkát nem is találnál ott. Ráadásul megismerkedhetsz egy csomó, hasonló helyzetben lévő embertársaddal vagy olyanokkal, akik már ott élnek, ahová Te menni szeretnél, így tanulhatsz mások tapasztalataiból. :)

Azonban fontos, hogy az ilyen csoportokban mindig körültekintőek legyünk és ki tudjuk szűrni a hiteles információkat, hiszen sajnos én azt látom, hogy akadnak azért bőven olyan hirdetések is, amik azért kívánnak némi kivetnivalót maguk után...A legtöbb csoportban az adminisztrátorok azért általában moderálják a csaló, vagy csalás "szagú" hirdetéseket, de azért nem árt az óvatosság és a körültekintés.

Opció lehet az is, hogyha miután kiválasztottuk az országot és a helységet, ahová utazni szeretnénk, saját magunk derítjük fel (még otthonról) a lehetőségeket. A Google ez esetben is a barátunk, és rengeteg megüresedett pozíció is létezik, amit nem hirdetnek, vagy nincs fent semmilyen álláskereső portálon.

Keressünk rá az adott helyre majd vizsgáljuk meg, milyen létesítmények, éttermek, kávézók, szállodák, üzemek, farmok, üzlethelyiségek stb. vannak a környéken. 

"Mit veszíthetünk?" alapon elküldhetjük az önéletrajzunk és a motivációs levelünk közvetlenül a hely üzemeltetőjének/fenntartójának stb., és megérdeklődhetjük, van-e aktuálisan felvétel hozzájuk.

Na de mi van akkor, hogyha nem szeretnél huzamosabb ideig egy helyben lenni, és/vagy nem szeretnél alkamazottként dolgozni?

Ígértem, hogy hozok még pár tippet arra vonatkozóan, hogyan tudsz profitálni akár Te is a világháló nyújtotta lehetőségekből. Mindezt úgy, hogy miközben sorra pipálod ki a bakancslistás helyeid a világban, (javarészt) passzívan pénzt keresel.

A szabadúszás és a network marketing vállalkozás elindítása után a következő, ami nekem eszembe jut, az az online webshop üzemeltetés, közismertebb nevén "dropshipping".

Amíg nem jártam egy kicsit jobban utána, sokáig azt hittem, ez nagyjából arról szól, hogy megveszem mondjuk AliExpresszen olcsón a termékeket, (vagy Kínából áron alul beszerzem) majd jó magas profittal tovább értékesítem. Természetesen ez nem csak - vagyis nem erről szól.

Amennyiben saját terméked van, az más, de ott aztán tényleg minden a Te felelősséged: a beszerzéstől a csomagolásig, a szállítmányozáson át a raktározásig, és még sorolhatnám. Persze ha valaki saját termék bevezetésén töri a fejét, a világért se tegyen le ennek megvalósításáról, hiszen az mégiscsak a Tiéd, a Te ötleted és nem lenne előrébb a világunk ha nem lennének ilyen vállalkozó szellemű emberek! :) Szóval hajráá! ;)

De ez esetben szerintem akkor biztos, hogy a kezdetekben a digitális nomád életforma és az ezzel járó kényelmetlenségek csak hátráltatni fognak és egyszerre szerintem ez túl sok, szinte kivitelezhetetlen.

A dropshipping esetében Neked nem kell fizikai raktárat üzemeltetned, és a termék sem a sajátod. Hozzád valójában nem is jut el közvetlenül a termék. Ez egy elég népszerű vállalkozási forma manapság, hiszen nem Te felelsz a logisztikáért, a raktározásért, a csomagolásért, stb. - Neked lényegében csak az értékesítésre és a marketingre kell koncentrálnod. Persze ehhez először találnod kell egy (vagy több) terméket és hozzá a megfelelő réspiacot. Ismerned kell a trendeket, és a vásárlói igényeket.

Ez így nem is hangzik annyira bonyolultnak, de őszintén szólva én azt látom, hogy már nagyon sokan csinálják, és azt is, hogy sokan bele is buknak. Természetesen ettől Te még lehetsz sikeres - az viszont biztos, hogy ehhez kell, hogy legyen pár100.000 Ft tőkéd, amit be tudsz fektetni (de lehet, hogy még több is) és egy nagy adag türelemre és kitartásra is szükséged lesz.

Pontosan ezért vetettem el az online webshop üzemeltetést. A kockázatot leginkább abban látom, hogy (szerintem) már eléggé telített a piac, és nehéz kitűnni. Ehhez pedig nekem sok az a több 100.000 Ft és befektetett idő, energia... Ezzel nem akarok lebeszélni senkit, továbbra is működőképes lehet a dolog és megvannak az előnyei, szóval ez leginkább csak az én nézőpontom. :)

Ha már kockázat, akkor a következő internetes pénzkeresési lehetőség, amit megemlítenék, az a tőzsdézés és az egyre elterjedtebbé váló kriptopiac.

Laikusként és talán a köztudatban is úgy emlegetik ezt a szektort, hogy "csak a nagyok nyernek rajta, a kicsiket pedig előbb-utóbb eltapossák", de azért sok ellenpéldát is látni.

Nem mindenkinek célja multimilliomossá válni, valakinek éppen elég az is, ha a havi szükségleteit ki tudja elégíteni és még egy pici pluszt is nyer rajta. Itt aztán nagyon igaz, hogy aki mer, az nyer. Lehet nagyon nagy pénzeket keresni, ezért is csinálják sokan, és aki érez affinitást magában ehhez, annak szerintem érdemes legalább csak belenézni, hogy megtudja, valóban neki való-e. De egyúttal ugyanannyira lehet sok pénzt is veszíteni.

A legnagyobb rizikó faktor itt szerintem a kiszámíthatatlanság - oké, tudom, vannak módszerek és automata programok, amik már zseniális módon meg tudják becsülni a piac mozgását, de azért valljuk be, mindig történhetnek a világban olyan események, amikre senki és semmi nem lehet felkészülve. Lehetséges, hogy amint a gazdaság ismét felfelé ívelő irányt vesz, a befektetett pénzed sokszorosan megtérül majd, de azt, hogy az mikor következik be...na ez az, amit senki nem fog tudni Neked garantálni, és azt sem, hogy ez egyáltalán megtörténik.

Személy szerint én gondolkoztam egy ideig ebben, mert látok benne potenciált, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nagyon nem az én világom ez. Nem tudnék órákon kereszül grafikonokat elemezgetni és szerintem magas stressztűrő képességgel kell rendelkeznie annak, aki komolyan gondolja. A stressz pedig a legkevésbé kívánatos dolog az életemben (volt már belőle elég), főleg akkor, ha az ember inkább utazgatni, felfedezni szeretne. 

Szerintem, ha ilyen lehetőségben gondolkodsz, akkor TE MAGAD tanuld ki a szakmát, tanulj a legjobbaktól, fejlődj, képezd magad, amennyire csak tudod stb stb...de soha ne add oda a pénzed másnak, hogy majd ő csinál neked 50 dollárból 5000-et, mert az tuti, hogy kamu, vagy ha nem is az, mindenképpen nagy az esélye a bukásnak. Illetve mivel Te nem értesz hozzá, mondhat szinte bármit, könnyen megtéveszthető leszel. Viszont ha Neked már van egy tudásod, azt nem tudják elvenni Tőled, és ne felejtsük el, hogy a magunkba fektetett pénz, idő, energia a legjobb üzlet! ;) Szóval hajrá! :) 

Az biztos, hogy sokat kell tanulnod, legyen szó szinte bármiről - akár network marketing, szabadúszó karriered felépítése, dropshipping, tőzsdézés, a kriptok világa, stb ...De egy biztos: 

A pénzügyi szabadsághoz nem elég csupán találni egy eszközt, hanem első sorban érdemes önvizsgálatot tartani és ha szükégét érezzük, a gondolkodásunkat kell átállítani. Sokan itt buknak el, hiszen a legtöbben azt gondolják magukról, hogy már "mindent tudnak" ami a sikerhez kell, mindent azonnal akarnak, azonban pont az ilyen emberek nem viszik általában túl sokra. 

Ha érdekel az önfejlesztés és szeretnéd fejleszteni a pénzügyi tudatosságod, az alapoktól, a gondolkodásmódtól elkezdve mélyebb betekintést nyerni abba, milyen konkrét lehetőségeid vannak akkor ajánlom figyelmedbe Szendrei Ádám munkásságát:

Ádám írt egy könyvet, amelynek a címe: Gazdagodj boldogan! - 7 lépésben összefoglalva megismerheted a sikeres emberek gondolkodásmódját és módszereit, ráadásul a pénzből befolyt profitot Ádám 100%-ban jótékony célokra fordítja. 

A könyvet meg tudod vásárolni itt:

https://t.szendreiadam.hu/t/f/9R/1p

De hogyha szeretnél csatlakozni Magyarország legnagyobb üzleti és önfejlesztő közösségébe, akkor érdemes meglesned a Tudástár Klubot, amely egy olyan folyamatosan bővülő tudásbázis, amely támogatja az élethosszig tartó tanuládosat, a karrieredben való előrelépésedet, vagy a vállalkozásod sikerét.

Itt egy helyen megtalálod 120+ világhírű szerző könyvének tudását, hiszen havonta több "best seller" író művét dolgozzák fel, így ezzel még időt és pénzt is spórolhatsz. De találsz még legalább 20+ szakmai tudást kínáló mesterkurzust is, például olyan témában, hogy hogyan indíts vállallkozást, vagy hogyan szerezd meg az előrelépéshez szükséges tudást. Mindezt havi átlag egy könyv áráért, így nem kell százezreket költened gurukra, mentorokra, kurzusokra, több tucat könyvre stb.

A Tudástár Klubot pedig az alábbi linken éred el:

https://t.szendreiadam.hu/t/f/AK/1p

A következő részben pedig tovább fejtegetem a különböző online pénzkereseti lehetőségeket, - kifejezetten digitális nomád, utazó blogger életmód tekintetében, szóval ha érdekel Titeket továbbra is a téma, akkor nyomjatok egy követést és osszátok meg az ismerőseitekkel is!

Köszönöm, hogy elolvastátok a blogom, legyen csoda szép napotok! :)

Üdv:

Rita

A bejegyzés trackback címe:

https://ritaexplores.blog.hu/api/trackback/id/tr6617908399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rita Explores

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása